Autobanden voor elk seizoen - Garage Eurocars

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Autobanden voor elk seizoen

Personenwagens > Banden en velgen

De juiste autobanden voor elk seizoen:
Wij adviseren om met de juiste banden voor het seizoen te rijden:

Wanneer u met winterbanden in de zomer blijft doorrijden, wordt het rubber zacht. Winterbanden zijn geschikt voor temperaturen beneden de 7 graden Celsius.  Het rubber van winterbanden verhard juist bij een lagere temperatuur waardoor de wegligging verbetert.
Door het zachte rubber van de winterband bij een hogere temperatuur, wordt de remweg van de auto langer waardoor de kans op ongelukken toeneemt. Bij een temperatuur van 15 graden Celsius en een snelheid van 50 km/uur is de remweg zo’n 20% langer bij winterbanden dan bij zomerbanden. Hoe warmer het is, hoe groter het verschil in remweg.
Wanneer u met zomerbanden in de winter blijft doorrijden, gelden dezelfde principes. Het rubber is niet geschikt voor temperaturen beneden de 7 graden.
Het profiel van een winterband is anders dan die van een zomerband. Hierdoor heeft een zomerband minder grip op nat en besneeuwd wegdek bij lagere temperaturen.  Het profiel van winterbanden bevat zogenaamde ‘lamellen’. Tijdens het rollen van de band vervormt het profiel en grijpen de lamellen zich vast op het wegdek.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu